Každé klubíčko se počítá

autor: | 14. 4. 2023 | Zkuste si s námi, Zpravodajství

V Kostelci a přilehlém okolí existuje malá skupinka žen, která se rozhodla podpořit Nedoklubko – neziskovou organizaci, která podporuje rodiče předčasně narozených děti a neonatologická oddělení po celé České republice. 

Na konci loňského roku přišla paní Mirka Křížová s tím, že háčkuje deky pro nedonošená miminka a zda by se někdo nechtěl přidat. Během pár měsíců se povedlo rozšířit tým na 5-6 žen, které se pravidelně schází ve čtvrtek dopoledne v kavárně na kosteleckém náměstí. Jedná se o velmi záslužnou, zábavnou a uklidňující činnost, u které si pletařky odpočinou a popovídají. Během zimních měsíců se podařilo do Nedoklubka darovat téměř 100 originálních ručně háčkovaných dek

Uháčkované deky se nepoužívají přímo v nemocnici, ale dostávají je miminka do výbavičky při odchodu z nemocnice, ať už do své rodiny nebo do rodiny adoptivní. Deky jsou háčkované z žinylkové příze, na jednu deku je potřeba 3,5 klubíčka a uháčkování trvá 4 – 6 hodiny. Pokud budete chtít tuto aktivitu podpořit (háčkovat nebo pořídit vlnu) bližší informace najdete na našem webu www.centrum-pecka.cz.

Jana Dvořáková

Našli jste v článku chybu, nebo chcete napsat vlastní článek? Napište nám na redakce@kostelak.cz

Cílem webu kostelak.cz je podpora a propagace komunit a občanských iniciativ v Kostelci nad Černými lesy a nejbližším okolí.

Nejnovější příspěvky

Sdílej

Sdílej tento článek se svými přáteli!