Článek, který nebyl otištěn

autor: | 23. 9. 2022 | Komentáře

Dnes a zítra si volíme své zastupitele, sdílím s vámi tedy článek, který nebyl uveřejněn v posledním Černokosteleckém zpravodaji, přestože byl do redakce doručen řádně a včas. Přišel prý až po 17. hodině… Zvažte prosím komu dáte svůj hlas, kdo vás bude zastupovat, kdo bude nakládat s rozpočtem a může Kostelec pozvednout a nebo naopak utopit ve výkalech. Tak šťastnou ruku.

Poslední zastupitelstvo před volbami, ctí zastupitelé slib, který složili na začátku funkčního období?

Člen zastupitelstva obce skládá na začátku prvního zasedání zastupitelstva obce, jehož se po svém zvolení zúčastní, slib tohoto znění: „Slibuji věrnost České republice. Slibuji na svou čest a svědomí, že svoji funkci budu vykonávat svědomitě, v zájmu obce (města, městyse) a jejích (jeho) občanů a řídit se Ústavou a zákony České republiky.“

Možná se ptáte proč na konci volebního období zmiňuji slib zastupitele. Protože dne 22.8. 2022 na mimořádném zastupitelstvu, které bylo řádně svoláno a mělo projednat důležité body, které se týkají nás všech v Kostelci, 5 zastupitelů neodhlasovalo program a zastupitelstvo se tak neuskutečnilo. http://www.kostelecncl.cz/usneseni…/ds-51/p1=8984

Je pěkné stavět dětská hřiště, ale bohužel se nám již brzy mohou pod klouzačkami a houpačkami valit výkaly. No ono se u kanalizace špatně fotí, chápu, ale… Sama jsem maminka tří dětí a přesto bych upřednostnila nejprve investici do kanalizace a čistírny odpadních vod před výstavbou dětských hřišť apod. Bohužel díky zanedbané infrastruktuře již některým našim sousedům tečou výkaly a splašky přímo do obýváku. A co na to někteří zastupitelé? Neschválí program zastupitelstva, které mělo tyto body na programu.

Děkuji zastupitelům: Ewě Chmelíkové, Šárce Žylové, Janě Havelkové, Lence Čihákové a Tomáši Votrubovi za podnět ke svolání zastupitelstva a ptám se starosty Jana Černého, místostarosty Jiřího Kahouna, radních Petra Hakla a Jiřího Lišky a zastupitele Jiřího Čvančary: “Jednáte opravdu v zájmu města Kostelce nad Černými lesy a jeho občanů?”

A jak se k tomu můžeme postavit my obyvatelé Kostelce nad Černými lesy? Pojďme si zvolit zastupitele, kteří dostojí slibu zastupitele a budou Kostelec spravovat jako “vlastní domov”.

Veronika Jiravová

Zveřejněné komentáře občanů nemusí stanovisko redakce.

Našli jste v článku chybu, nebo chcete napsat vlastní článek? Napište nám na redakce@kostelak.cz

Cílem webu kostelak.cz je podpora a propagace komunit a občanských iniciativ v Kostelci nad Černými lesy a nejbližším okolí.

Nejnovější příspěvky

Sdílej

Sdílej tento článek se svými přáteli!