Prosba o pomoc pro Kino Jevany

autor: | 30. 12. 2022 | Kultura

Milé sousedstvo,

mnozí z vás vědí, že kino v Jevanech funguje pro nás pro všechny: hraje pro dospělé i pro děti, pro školy a školky, pro místní i přespolní, pořádá besedy s tvůrci, akce pro veřejnost – a má spoustu plánů, zimě navzdory. Na zachování provozu Kina Jevany nám záleží proto, že slouží nejen místním, ale i lidem z širokého okolí jako místo, kde se rádi setkáváme, bavíme se, posloucháme vystoupení dětí i dospělých, koukáme se na filmy.

Je snadné říct, že Kino Jevany má velký potenciál, ale abychom ten potenciál rozvinuli, potřebujeme dát dohromady peníze na jeho provoz. V kině je potřeba přes zimu topit, ale taky je potřeba dávat dohromady program, který vás bude bavit, zvát hosty a rozvíjet jeho dobrou pověst.

Obecní úřad Jevany dělá, co může a my se mu snažíme pomoci. Proto jsme otevřeli transparentní účet, na který můžete přispět jednorázově nebo trvalým příkazem. Každá částka je vítaná. Vše, co od vás na transparentním účtu přistane, pošleme obecnímu úřadu Jevany, aby to bylo použito na provoz Kina. Stav transparentního účtu můžete sledovat zde.

Obecně prospěšná společnost Jevany, jejímž jménem vám píšeme, už přispěla na provoz Kina Jevany částkou 100.000 Kč, abychom udrželi provoz kina i přes první tři měsíce v roce.

Od dubna snad nebude potřeba tolik topit – a Kino Jevany bude hrát dál. Bude také zvát filmové tvůrce na besedy, bude pořádat nejrůznější setkání a v budoucnu snad i malá divadelní představení. I nadále počítáme s tím, že o kino se bude starat naše sousedka Monika Dvořáková, která má lví podíl na jeho letošním úspěchu.

Vy všichni jste pro nás důležití nejen proto, že přispěním na transparentní účet podpoříte Kino Jevany pro sebe a pro své sousedy, ale i proto, že tím dáte najevo, že společenský život chápete jako živou hodnotu, která nás spojuje.

Chceme si být blíž – a Kino Jevany nám v tom pomůže. Když mu pomůžete.

Děkujeme.

Jan Šimon a Michal Bregant, obecní zastupitelé Jevan a zakladatelé Jevany o.p.s.

redakce

Našli jste v článku chybu, nebo chcete napsat vlastní článek? Napište nám na redakce@kostelak.cz

Cílem webu kostelak.cz je podpora a propagace komunit a občanských iniciativ v Kostelci nad Černými lesy a nejbližším okolí.

Nejnovější příspěvky

Sdílej

Sdílej tento článek se svými přáteli!