Petr Fíďa Fidrich – Andělé

autor: | 29. 5. 2023 | Kultura

V sobotu 10.června se uskuteční vernisáž výstavy v černokostelecké Galerii Jan Svatoš. Obrazy a sochy Petra Fídi Fidricha pod názvem Andělé si můžete prohlédnout již nyní každý víkend.

Petr Fidrich (*21.8.1964 v Karviné) působí jako sochař, malíř a restaurátor. Vystudoval na Střední umělecko-průmyslové škole v Uherském Hradišti kamenosochařský obor a potom absolvoval Akademii výtvarných umění v Praze pod vedením Stanislava Hanzíka a Karla Malicha.  V letech 1988-1991 byl členem umělecké skupiny Svárov. Akademický sochař Petr Fidrich pracuje se širokou škálou materiálů – kámen, keramika, dřevo, plast. V současné době žije a pracuje v Boršově nad Vltavou u Českých Budějovic. Uspořádal řadu samostatných výstav a zúčastnil se nespočtu kolektivních výstav např. v Praze, Českých Budějovicích, Týně nad Vltavou, Litoměřicích, Českém Krumlově, Plzni, Prachaticích, Bechyni, Šumperku, ale i v zahraničí např. v Rakousku, Slovinsku, Holandsku. Sochu Atomového anděla umístil do prostor temelínské jaderné elektrárny.

redakce

Našli jste v článku chybu, nebo chcete napsat vlastní článek? Napište nám na redakce@kostelak.cz

Cílem webu kostelak.cz je podpora a propagace komunit a občanských iniciativ v Kostelci nad Černými lesy a nejbližším okolí.

Nejnovější příspěvky

Sdílej

Sdílej tento článek se svými přáteli!