Jaro 2022 plné akcí

autor: | 16. 4. 2022 | Zpravodajství

Kolvětrání. Vysmolení. Padesátky. Keramický den. To jsou jen některé z názvů typických pro Kostelec nad Černými lesy, které nás letos čekají. K tomu akce pro děti, čarodějnice, ples, koncerty, výstavy, jídlo a pití. Letošní rok už nebude omezený protiepidemickými opatřeními a náš nový kalendář kosteleckých akcí se rychle zaplňuje. Už nemusíte hledat plakáty po městě, ani procházet spoustu facebookových skupin. Naší snahou je nabídnout vám informace o všech zajímavých akcích na jednom místě. Ale jestli tu chybí právě vaše akce, budeme rádi, když nám dáte vědět!

Na co se tedy můžeme těšit na jaře? Nejvíce návštěvníků odjinud jistě naláká 34. tradiční keramický den, který letos proběhne 28. května. Asi nikdo neodejde z náměstí s prázdnýma rukama. Ve stejný den proběhne Den otevřených bran kosteleckého zámku spojený s prohlídkami zámku, ukázkami dravců a dalšími akcemi pro děti i dospělé.

V Černokosteleckém pivováru se budou 23.dubna vařit zelňačky. V rámci Svatojiřských slavností proběhne soutěž týmů spojená s ochutnávkou. Největší jarní akce Vysmolení se chystá na 21.května a jistě nás zase čeká spousta dobrého piva a živé muziky.

Vysmolení

Je skvělé, že řadu akcí připravují kostelecká občanská sdružení a komunity. Spolek Za Radost jen během víkendu 23.-24.4. pořádá dvě akce: v sobotu harfový koncert v kostele, v neděli v rámci trhů veskrze komunitní akci Přebytky ze zahrádky.

30. dubna si provětráme kola díky Kolvětrání, které pořádá už podevatenácté o.s. Asanace spolu se Středočeskou ovocnářskou unií. Krásné akce si pro nás nachystal spolek Z Černých lesů. Čarodějnice proběhnou na Peklově, to samo o sobě slibuje strašidelný zážitek!. A hned 14.5. se mohou děti těšit na další ročník Pohádkového Kostelce, tentokrát ve westernovém stylu. Startuje se na náměstí, stanoviště s úkoly budou po celém městě.

Dospělí si ve stejný den mohou zatím vyjet na fichtlu v rámci Černokosteleckých padesátek, které se konají po dvouleté odmlce. Pro milovníky aut se také připravuje další ročník festivalu „Vše na kolech“ na 18.června.

7. května jsou v plánu dvě „vážnější“ akce na zámku. Dvořákův festival pro milovníky vážné hudby a Černokostelecký reprezentační ples pořádaný podnikateli, živnostníky a městem, který oživí zpěvák Bohuš Matuš.

Koncerty chystá klub Barák i kavárna Modré dveře. Opět po dvou letech (22.7.) nám zahraje Ivan Mládek.

Na měsíc duben pro nás připravilo Muzeum hrnčířství výstavu obrazů výtvarnice Marty Dobruské, 7.května jí vystřídají fotografie Zdeňka Šilhana. 4.června začnou pravidelné prohlídky na zámku a 11.června zahájí vernisáží novou sezonu Galerie Svatoš. O dalších výstavách v kosteleckých muzeích vás budeme informovat.

V kalendáři akcí uvádíme i program kina v Jevanech, které po delší době zase ožilo a stalo se tak nejbližším kinem dosažitelným z našeho města. A pro usnadnění vám přinášíme i oficiální termíny konání zastupitelstva města i termíny svozu odpadových nádob, který od května přechází na nový systém.

Změna programu je vyhrazena. Postupně doplňujeme termíny i detaily akcí podle toho, jak je pořadatelé upřesňují. Nejvíce nás ale zajímají akce, které vymýšlíte a pořádáte právě vy, občané Kostelce, pro nás. Napište nám na adresu redakce@kostelak.cz, co plánujete! Rádi vaší akci zcela zdarma zveřejníme.

redakce

Našli jste v článku chybu, nebo chcete napsat vlastní článek? Napište nám na redakce@kostelak.cz

Cílem webu kostelak.cz je podpora a propagace komunit a občanských iniciativ v Kostelci nad Černými lesy a nejbližším okolí.

Nejnovější příspěvky

Sdílej

Sdílej tento článek se svými přáteli!