Rekonstrukce Českobrodské a Kutnohorské ulice

autor: | 7. 6. 2022 | Zpravodajství

Rada města Kostelec nad Černými lesy vydala 25. května souhlas s rekonstrukcí silnic v centru města.

Město Kostelec nad Černými lesy obdrželo žádost o stanovisko k dokumentaci pro vydání stavebního povolení. Žadatelem je Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje. Projektová dokumentace řeší rekonstrukci silnic II/108 tvořící ulici Českobrodskou a zčásti náměstí Smiřických a III/10816, ulice Kutnohorská.


Stavba vyžaduje úpravu ochrany některých stávajících inženýrských sítí. Součástí rekonstrukce je výměna všech konstrukčních vrstev vozovky, včetně případné sanace podloží. Dále bude součástí pročištění nebo nahrazení stávajících uličních vpustí a doplnění nových uličních vpustí, osazení nových nebo výměna některých stávajících obrubníků, obnova vodorovného dopravního značení, výměna svislého dopravního značení, úpravy svahů a doplnění materiálu do nezpevněných krajnic. V rámci objektu se provede odstranění svodidel, dopravních značek, označníků a reklam. Součástí stavby je obnova stávající kanalizace v ulici Kutnohorská. V rámci stavby budou stávající uliční vpusti nahrazeny novými, případně budou stávající vpusti rektifikovány, pročištěny a budou vyměněny kalové koše a horní prstence.

Stavba bude financována z rozpočtu Středočeského kraje. Termín rekonstrukce zatím není stanoven.

REAKCE ČTENÁŘŮ

Tomáš R.: To je všechno hezké, ale pokud odsud radnice nevyžene ty 40ti tunové tanky, které tohle všechno mají na triku, pak to budou vyhozené peníze a za pár let to tu bude vypadat přibližně stejně.

Kčižovatka Českobrodské a Kutnohorské během keramických trhů v dubnu 2022

redakce

Našli jste v článku chybu, nebo chcete napsat vlastní článek? Napište nám na redakce@kostelak.cz

Cílem webu kostelak.cz je podpora a propagace komunit a občanských iniciativ v Kostelci nad Černými lesy a nejbližším okolí.

Nejnovější příspěvky

Sdílej

Sdílej tento článek se svými přáteli!