Kdo se uchází o naše hlasy v komunálních volbách

autor: | 1. 9. 2022 | Komunální volby 2022, Zpravodajství

Termín letošních komunálních voleb připadá na 23. a 24. září 2022. V Kostelci nad Černými lesy kandiduje pět volebních uskupení. Přinášíme vám jejich seznam v abecedním pořadí, jmenné seznamy kandidátů a ty nejzákladnější údaje o nich. Volbám se budeme věnovat i v dalších článcích.

Kostelec Sobě – Nezávislí

Na kandidátní listině nalezneme v čele kandidátky současného starostu města Jana Černého a ze současných zastupitelů ještě Jaroslava Brachovce (č.4) a Jiřího Čvančaru (č.8). Je zde jeden příslušník KSČM, ostatní jsou bezpartijní. Kandiduje 10 mužů a 5 žen. Věkový průměr kandidátů je 51 let.

KSČM,ČSSD a nestraníci pro Kostelec a Svatbín

Kandidátku vede Jiří Liška (KSČM), který byl jako jediný ze všech současných zastupitelů u moci během celého volebního období. Ostatní kandidáti nyní v zastupitelstvu nejsou. O hlasy voličů se uchází 8 komunistů, 4 sociální demokraté a 3 bezpartijní. Kandiduje 11 mužů a 4 ženy. Věkový průměr kandidátů je 70 let.

OK 2022 Občanská koalice

Občanskou kandidátku vede nestraník Martin Sandholc, který v současném zastupitelstvu nezasedal, stejně jako ostatní kandidáti s výjimkou opozičních zastupitelek Lenky Čihákové (č.15) a Jany Havelkové (č.2), která byla starostkou města v letech 2018-2019. Kromě nezávislých kandidátů zde najdeme jednu členku TOP09 a jednoho člena ODS. Kandiduje 10 mužů a 5 žen. Věkový průměr je 50 let.

Sdružení nezávislých kandidátů, členů a sympatizantů SDH

Kandidátku dobrovolných hasičů vede současná opoziční zastupitelka Šárka Žylová. Všichni kandidáti jsou bez politické příslušnosti a nikdo z ostatních kandidátů není v současnosti v zastupitelstvu města. Kandiduje 10 mužů a 5 žen. Věkový průměr kandidátů je 44 let.

Starostové a nezávislí

V čele kandidátky je další bývalý starosta Jiří Kahoun (STAN). Ostatní kandidáti nejsou členy žádné politické strany. Na této kandidátní listině najdeme nejvíc současných zastupitelů z vládnoucí koalice. Ještě jsou to Tomáš Král (č.2), Petr Hakl (č.3) a Radek Lomič (č.4). Kandiduje 12 mužů a 3 ženy. Věkový průměr kandidátů je 47 let.

Aktualizace 8.9.2022:

Doplnili jsme chybějící informaci, že v současném zastupitelstvu zasedala také Lenka Čiháková, která kandiduje za hnutí OK 2022 Občanská koalice.

redakce

Našli jste v článku chybu, nebo chcete napsat vlastní článek? Napište nám na redakce@kostelak.cz

Cílem webu kostelak.cz je podpora a propagace komunit a občanských iniciativ v Kostelci nad Černými lesy a nejbližším okolí.

Nejnovější příspěvky

Sdílej

Sdílej tento článek se svými přáteli!