Video: Černokosteleckým starostou bude znovu Jan Černý

autor: | 20. 10. 2022 | Video, Zpravodajství

Přinášíme videozáznam z ustanovující schůze zastupitelstva města 19. 10. 2022. Zastupitelé nejprve na návrh Jana Černého odsouhlasili zvýšení počtu uvolněných členů zastupitelstva z jednoho na tři. Starostou byl zvolen MVDr. Jan Černý (Kostelec Sobě), kterého navrhl Ing. Jiří Kahoun (STAN). Protikandidátem ve volbě mu byl Martin Sandholc (OK 2022). Uvolněným místostarostou se stal Jiří Kahoun, uvolněným zastupitelem bude Milan Drozdek, který bude mít na starosti dotace a kulturu.

Členy Rady města byli zvoleni Jiří Liška (KSČM), Tomáš Král (STAN) a Ing. Jiří Vedral (Kostelec Sobě). Simona Hošťálková (Kostelec Sobě) se stala předsedkyní finančního výboru, předsedou kontrolního výboru Ondřej Flek (SDH).

Dle hlasování na ustanovující schůzi se zdá, že staronové vedení města disponuje pohodlnou většinou 10 z 15 hlasů. Na závěr padly dotazy z obecenstva, proč v roce 2022 musí být v radě města člen komunistické strany a na úkor jaké položky v rozpočtu budou hrazeny zvýšené výdaje na mzdy uvolněných zastupitelů města.

Libor Kozák

Jako nezávislý producent, režisér a kameraman je spolutvůrcem sociologických dokumentů mapujících mimo jiné témata lokálních komunit v globálním kontextu (Žít změnu). Podílí se na vzniku dokumentárních cyklů pro Českou televizi, například Nedej se, Občanské noviny, Příběhy slavných, O vědě a vědcích, Artmix a další. Rád spolupracuje i s neziskovými organizacemi, podrobně se věnuje tématům vzdělávání a transparentnosti státní správy (Kauza 3, Kostelák).

Našli jste v článku chybu, nebo chcete napsat vlastní článek? Napište nám na redakce@kostelak.cz

Cílem webu kostelak.cz je podpora a propagace komunit a občanských iniciativ v Kostelci nad Černými lesy a nejbližším okolí.

Nejnovější příspěvky

Sdílej

Sdílej tento článek se svými přáteli!