Strom splněných přání pro děti z Černokostelecka

autor: | 3. 11. 2022 | Zpravodajství

V letošním roce chceme nabídnout pomoc dětem z rodin, které žijí ve složitějších životních podmínkách. Život není jednoduchý a ne každý má to štěstí a může svým dětem plnit přání. Proto chceme pomoci rodičům, kteří si z vážného důvodu nemohou dovolit pořídit dárek, po kterém jejich dítě touží.

Cílem je pomoci dětem z rodin, které se potýkají s těžkou životní situací (rodič samoživitel; v těžké životní situaci; rodič na dlouhodobé nemocenské; dítě vyžadující speciální péči, rodina s nízkým příjmem; rodina pobírající sociální dávky nebo jiný závažný důvod). Žádat je možné pro všechny své děti ve věku 0-15 let, v případě těhotenství i pro sebe novorozeneckou výbavu.

Akce se týká obcí Černokostelecka, které jsou pro tento účel určeny spádovou oblastí ZŠ a MŠ Kostelec n.Č.l.  (Bohumil, Brník, Bulánka, Černé Voděrady, Jevany, Konojedy, Kostelec n. Č. l., Kozojedy, Králka, Krupá,  Krymlov, Nučice, Oleška, Oplany, Prusice, Svatbín, Syneč, Vyžlovka, Výžerky, případně jiné).

V průběhu listopadu bude probíhat registrace dětí – zájemců o vánoční dárek (do 24.11.) a při akci Rozsvěcení stromečku v Kostelci nad Černými lesy (26.11.) začne prezentace přání a následný příjem dárků.

Jednoduchý formulář je nutné vyplnit pro každé dítě zvlášť.

U vánočních přání bude uvedeno pouze pohlaví a věk. Garantujeme anonymitu žadatelů.

Registrace zájemců do 24.11.2022 23:59 hod.

Plnění přání 26.11.-16.12.2022

Výdej dárků 19.-21.12.2022 v Centru Pecka, Kutnohorská 302

Děkujeme za podporu při šíření informace mezi naše spoluobčany a na patřičná místa.

Protože všechny děti si zaslouží kouzelné Vánoce!

Jana Dvořáková

Našli jste v článku chybu, nebo chcete napsat vlastní článek? Napište nám na redakce@kostelak.cz

Cílem webu kostelak.cz je podpora a propagace komunit a občanských iniciativ v Kostelci nad Černými lesy a nejbližším okolí.

Nejnovější příspěvky

Sdílej

Sdílej tento článek se svými přáteli!