Napínavé utkání o budoucnost kosteleckého fotbalu se odehrálo na březnovém zasedání zastupitelstva

autor: | 13. 4. 2024 | Video, Zpravodajství

Atmosféra březnového zasedání zastupitelstva města by se dala přirovnat k napínavému fotbalovému utkání. A sázky byly vysoké – nešlo o nic menšího, než o budoucnost fotbalu a dalších sportů v Kostelci nad Černými lesy.

Fotbalové hřiště Na Americe výrazně chátrá a od září na něm nebudou moci probíhat oficiální zápasy. Tato nepříjemná situace je důsledkem dlouhodobé neshody mezi TJ Tatran Kostelec nad Černými lesy (vlastníkem části pozemků), městem Kostelec nad Černými lesy (vlastníkem zbývající části pozemků) a SK Kostelec nad Černými lesy, který si pozemky pronajímá a provozuje na nich fotbalový klub. Na jednání byla patrná vzájemná nedůvěra.

Zastupitelé se snažili tuto patovou situaci prolomit a navrhli několik řešení, která by městu umožnila požádat o dotaci na rekonstrukci areálu. Na stole je i varianta výstavby zcela nového sportovního areálu v blízkosti Penny Marketu na městských stavebních pozemcích.

Přinášíme kompletní videozáznam z jednání.

„Fotbalová“ část začíná v čase 28:50.

Video je rozdělené na kapitoly podle bodů jednání .

K některým z probíraných témat se vrátíme v samostatných textech. Co vás zaujalo na tomto jednání zastupitelstva? Napište nám své postřehy! Rádi je zveřejníme.

redakce

Našli jste v článku chybu, nebo chcete napsat vlastní článek? Napište nám na redakce@kostelak.cz

Cílem webu kostelak.cz je podpora a propagace komunit a občanských iniciativ v Kostelci nad Černými lesy a nejbližším okolí.

Nejnovější příspěvky

Sdílej

Sdílej tento článek se svými přáteli!