Akce „Umění nás spojuje“ očima fotografů

autor: | 21. 5. 2024 | Fotoreportáže, Kultura

Druhý ročník jednodenní akce „Umění nás spojuje“, která se konala v sobotu 4. května v areálu Vondráčkovy továrny v Kostelci nad Černými lesy, se i přes hrozící déšť vydařil na výbornou. Akce oslavila krásu a sílu umění a nabídla pestrý program plný obrazů, fotografií, šperků a dalších uměleckých děl od tvůrců z celého Česka i ze zahraničí. Podívejte se, jak tuto akci zachytilo několik přítomných fotografů.

Pořadatel akce, Vlado Škuta, v rozhovoru prozradil, že tento ročník kladl velký důraz na fotografii, a to s rozmanitými tématy od street foto po uměleckou fotografii. Návštěvníci si mohli prohlédnout také obrazy, šperky a drátkované výrobky od 25 vystavovatelů z Česka i ze světa.

„Pro mě je umění pokrm pro duši a hodně zásadní,“ svěřil se Škuta. „Chtěl jsem spojit lidi, kteří to cítí stejně jako já, a proto jsem tuto akci uspořádal.“

Akce „Umění nás spojuje“ ukázala, že umění má skutečně moc spojovat lidi a obohacovat jejich životy. Návštěvníci si odnesli nejen krásné zážitky, ale i inspiraci a novou chuť tvořit.

Pokud jste akci nestihli, nezoufejte! Věříme, že se „Umění nás spojuje“ v Kostelci nad Černými lesy stane tradicí a příští rok se s ní budete moci setkat znovu.

foto: Rado Vojenčák, Vladimír Škuta, Libor Kozák, Michal Jedlička.

redakce

Našli jste v článku chybu, nebo chcete napsat vlastní článek? Napište nám na redakce@kostelak.cz

Cílem webu kostelak.cz je podpora a propagace komunit a občanských iniciativ v Kostelci nad Černými lesy a nejbližším okolí.

Nejnovější příspěvky

Sdílej

Sdílej tento článek se svými přáteli!