Předvolební dotazník pro kandidáty do zastupitelstva

autor: | 18. 9. 2022 | Komunální volby 2022, Zpravodajství

Blíží se volby do zastupitelstva a my jsme všem uskupením kandidujícím v Kostelci nad Černými lesy poslali seznam otázek, na které bychom rádi znali odpovědi. Ty by Vám mohly pomoci se rozhodnout, koho podpoříte.

23. a 24. září proběhnou volby do zastupitelstva města. Pro lepší orientaci v tom, kdo vlastně usiluje o naše hlasy a jaké jsou jejich záměry v případě, že uspějí, jsem vytvořila krátký předvolební dotazník:

Celkem do zastupitelstva kandiduje pět subjektů. Dostali jsme celkem sedm odpovědí od kandidátů ze tří stran nebo hnutí. Možnost se vyjádřit dostali všichni stejnou, oslovili jsme opakovaně lídry všech kandidátek. Možnosti představit své názory a plány nevyužili kandidáti za Kostelec Sobě – Nezávislí a také koalice KSČM, ČSSD a nestraníci pro Kostelec a Svatbín.

Za STAN odpověděli pánové Jiří Kahoun, Tomáš Král, Petr Hakl a Radek Lomič, za OK 2022 Občanská koalice paní Jana Havelková a Lenka Čiháková. Poslední odpověď je od paní Šárky Žylové, která vede kandidátku Sdružení nezávislých kandidátů, členů a sympatizantů SDH. Žádný z textů jsme neupravovali.

Pokud Vás zajímá, jak na otázky odpověděli jednotliví kandidáti, rozdělili jsme je podle příslušnosti ke kandidujícím subjektům:

OK 2022 – Občanská koalice

Sdružení nezávislých kandidátů, členů a sympatizantů SDH

Starostové a nezávislí

Přikládáme ještě odkaz na článek o všech kandidujících uskupeních, kde najdete veškeré kandidátní listiny a další informace.

Anna Kozáková

Našli jste v článku chybu, nebo chcete napsat vlastní článek? Napište nám na redakce@kostelak.cz

Cílem webu kostelak.cz je podpora a propagace komunit a občanských iniciativ v Kostelci nad Černými lesy a nejbližším okolí.

Nejnovější příspěvky

Sdílej

Sdílej tento článek se svými přáteli!