Odpovědi na předvolební dotazník: Sdružení nezávislých kandidátů, členů a sympatizantů SDH

autor: | 18. 9. 2022 | Komunální volby 2022

Jaké jsou cíle a priority tohoto uskupení? Co s naším městem zamýšlejí? Přinášíme jejich odpovědi na předvolební dotazník.

Za Sdružení nezávislých kandidátů, členů a sympatizantů SDH se vyjádřila paní Šárka Žylová, která je na prvním místě jejich kandidátky.

1. Co vnímáte jako prioritní téma letošních komunálních voleb?

Letos je velmi důležité, aby co nejvíce voličů přišlo k volbám a vyjádřilo svůj názor přidělením svého hlasu osobě, které důvěřují.

2. Co členové vašeho uskupení v minulém volebním období prosadili?

Vzhledem k tomu, že jsme měli v minulém volebním období jen jednoho člena v zastupitelstvu, nebylo příliš možné prosadit naše návrhy.

3. Jaké vidíte největší chyby minulého zastupitelstva?

Neschopnost se domluvit na společných krocích a silové prosazování některých neefektivních návrhů.

Jak konkrétně byste to změnili?

Zlepšením informovanosti jednotlivých zastupitelů. Vytvořením plánu rozvoje města pro delší časové období.

Jaké vidíte největší přínosy minulého zastupitelstva?

Bez komentáře.

4. Na čem a jak konkrétně chcete v následujícím období zapracovat pokud budete zvoleni?

Zlepšením komunikace a větší informovanost mezi jednotlivými zastupiteli, mezi občany a úřadem, např. rozšířením úředních hodin.

5. Do čeho byste rádi investovali a proč?

Je potřeba zahájit výstavbu čističky odpadních vod, údržbu infrastruktury města a bylo by dobré zajistit více bytů pro naše občany rekonstrukcí chátrajících bytů v Sanatorce.

Jaké investice byste rádi omezili a proč?

Není co omezovat, téměř se v posledních dvou letech neinvestovalo.

6. Kde chcete získat finanční prostředky pro investice a běžný provoz města?

Důsledným sledováním nabídek dotací a včasnou přípravou plánovaných projektů.

7. Jak chcete zajistit transparentnost a vstřícný přístup vůči občanům?

Zajistit záznamy z veřejných zasedání zastupitelstva, zlepšit webové stránky města, informovat občany ve zpravodaji.

8. Představte nám kandidáty na prvních třech místech vaší kandidátky

  • 1. místo Šárka Žylová

Je mi 50 let, mám tři dospělé syny, jsem členem Sboru dobrovolných hasičů v Kostelci nad Černými lesy, v posledním volebním období jsem pracovala jako předsedkyně finančního výboru a již dlouhou dobu jsem členem komise pro volnočasové aktivity. Pravidelně informuji o činnosti našeho sboru do Černokosteleckého zpravodaje. Chod města, jeho rozvoj a jeho směřování do budoucnosti mě velmi zajímá. Myslím, že je důležité vnímat názory ostatních a pracovat ve prospěch města a jeho obyvatel.

  • 2. místo Ondřej Flek

Je mi 40 let a v Kostelci nad Č. lesy žiji od svého narození. Jsem ženatý a mám jednoho dospívajícího syna. Vystudoval jsem obor management výpočetní techniky a v průběhu praxe další oborové specializace. Podnikám v oblasti informačních technologií a v Kostelci provozuji obchod s elektrem a výpočetní technikou, kde součástí obchodu je také naše pobočka servisu výpočetní techniky PC HOSPITAL. Pro město Kostelec nad Č. lesy pracuji jako aktivní člen JPO (jednotky požární ochrany) a v současné době jsem i členem finančního výboru města. V SDH (Sboru dobrovolných hasičů) zastávám funkci revizora sboru. Do komunálních voleb jsem se rozhodl kandidovat, protože bych se rád podílel na rozvoji města, protože v Kostelci pracuji i žiji a není mi lhostejné, jak to v Kostelci funguje.

  • 3. místo Veronika Kšádová

Je mi 35 let a v Kostelci žiji od roku 2014. Mám dvě malé děti, pracuji jako referentka správy dat a jsem členem SDH. Ráda bych se zaměřila na kulturní a společenské dění, ale i na čistotu a bezpečnost ve městě. Podněty, potřeba, ale i stížnosti obyvatel Kostelce a Svatbína mi nebudou lhostejné.

Anna Kozáková

Našli jste v článku chybu, nebo chcete napsat vlastní článek? Napište nám na redakce@kostelak.cz

Cílem webu kostelak.cz je podpora a propagace komunit a občanských iniciativ v Kostelci nad Černými lesy a nejbližším okolí.

Nejnovější příspěvky

Sdílej

Sdílej tento článek se svými přáteli!